ACTUALITAT

El Biobanc de l'HCB-IDIBAPS guanya una de les beques de la primera edició del programa d'estades curtes convocada per la Plataforma Red Nacional de Biobancos (PRNBB)

Raquel Bermudo Gascón, coordinadora tècnica del Banc de Tumors del Biobanc de l'HCB-IDIBAPS, ha guanyat una de les beques d'estades curtes per dur a terme la formació: "Digitalització de mostres histològiques del biobanc HCB -IDIBAPS "

La Plataforma Red Nacional de Biobancos és una promoció de l'Institut de Salut Carlos III dins de l'Acció Estratègica en Salut 2013 AES-2013. Una de les activitats que ha iniciat la plataforma durant l’any 2016 són els programes de formació dirigits al personal dels biobancs integrants de la plataforma.

L'objectiu és atorgar ajudes que permetin millorar la seva formació fent-los més competitius.

La línia de treball 5 del programa 3 de la PRNBB pretén implementar un servei de recerca de mostres en la xarxa de biobancs en base a imatges histològiques i dades clíniques associades fent ús de les noves tecnologies i el Big Data.

En el nostre biobanc disposem de dos equips de digitalització: Pannoramic Desk (3DHistech) i Ariol (Olympus) amb 5 safates de càrrega per a un total de 50 preparacions. En aquest sentit el Biobanco Vasco lidera la creació d'un cercador universal de mostres histològiques mitjançant tècniques de visió artificial i semàntica: BIOPOOL.

Raquel Bermudo Gascón, coordinadora tècnica del Banc de Tumors del nostre Biobanc realitzarà una estada d'una setmana durant el mes de juny al Biobanco Vasco amb la finalitat d'adquirir la formació necessària per a desenvolupar al nostre centre la posada en marxa de la digitalització de mostres procedents del Biobanc.

Sens dubte, aquesta oportunitat serà una contribució molt important dins del nostre procés de creixement com a biobanc, i com aportació a la PRNBB i en particular a la investigació clínica i al personal investigador.

Cofinançat per: