ACTUALITAT

El Biobanc de l'HCB-IDIBAPS obté el premi al millor pòster oral al VII Congrés Nacional de Biobancs i I Congrés Llatinoamericà de Biobancs

El Biobanc de l'HCB-IDIBAPS obté el premi al millor pòster oral i a la millor comunicació oral a l'àrea de novetats tècniques i procedimentals en biobancs (coautor) en el VII Congrés Nacional de Biobancs i I Congrés Llatinoamericà de Biobancs.


Un any més, el Biobanc de l'HCB-IDIBAPS assisteix al Congrés Nacional de Biobancs que ha celebrat la seva setena edició (16-18/11/2016) a la ciutat de Santiago de Compostel·la. El lema del congrés ha estat: "Sumant esforços, unint camins"

La participació del Biobanc de l'HCB-IDIBAPS ha estat molt productiva, obtenint el premi al millor pòster oral per un treball realitzat pel Banc de Tumors que explica un cas de retorn de dades amb rellevància clínica als donants de mostres, obtingudes com a resultat d'un projecte d'investigació en el que es van utilitzar mostres del Biobanc de l'HCB-IDIBAPS. A més, també hem obtingut el premi a la millor comunicació oral, a la qual vam participar com a coautors, per un treball de recerca sobre la influència de les variables preanalítiques en la qualitat de les mostres.


Premis obtinguts:

  • Millor pòster oral: "En ocasiones veo datos…..: el retorno de datos de proyectos de investigación biomédica a los donantes de muestras". Bermudo et al.
  • Millor comunicació oral: "OPTImización de muestras de tejido para el desarrollo y la validación de bioMARCadores de enfermedad: proyecto OPTIMARK". Villena et al (coautora Bermudo R.)

Relació de comunicacions presentades:

Coordinació del biobanc:

  • Comunicació oral: "SUSS sugus user satisfaction survey: La encuestas de los sugus para la evaluación de la satisfacción del usuariol'enquesta dels sugus per a l'avaluació de la satisfacció de l'usuari: noves aproximacions per a l'avaluació integral de la satisfacció dels usuaris". Bosch et al.

Banc de tumors:

  • Comunicació oral: "OPTImització de mostres de teixit per al desenvolupament i la validació de bioMARCadors de malaltia: projecte OPTIMARK". Villena et al.
  • Pòster oral: "En ocasiones veo datos…: el retorno de datos de proyectos de investigación biomédica a los donantes de muestras". Bermudo et al.
  • Pòster: "La Red de Banco de tumores de (XBTC)". Cuatrecasas et al.
  • Pòster: "Cuestiones ético-legales y problemas de tramitación planteadas en un proyecto col·laborativo de biobancos". Villena et al.

Banc de sang i altres fluids:

  • Pòster: "Implementación de una metodología estandarizada de obtención de ADN circulante en la Plataforma de la Red Nacional de Biobancos". Fernández et al.
  • Pòster: "Estudio multicéntrico para la evaluación de la calidad de muestras de ácidos nucleicos de los biobancos en red". Pinto et al.
  • Pòster: "Influencia de las variables pre-analíticas en la determinación de citoquinas en plasma". Muñoz et al.

I per posar la cirereta a l'assistència al Congrés hem resultat agraciades amb una impressora BMPtm21-LAB label Printer que ha sortejat Microplanet, com una de les empreses patrocinadores del congrés.



Cofinançat per: