L’objectiu del Biobanc és promoure, facilitar i desenvolupar la recerca biomèdica a partir de l’emmagatzematge de mostres biològiques humanes d’acord amb la legislació vigent. La seva estructura organitzativa permet regularitzar totes les col·leccions de mostres humanes d’investigació recollides en el marc de l’Hospital Clínic de Barcelona - IDIBAPS i ordenar-les de forma estandarditzada i ben caracteritzada.

Línies d’actuació del Biobanc

  • Obtenció i manteniment del fons de mostres a disposició de la comunitat científica.
  • Gestió de col·leccions específiques vinculades a projectes de recerca que augmentin el valor afegit del Biobanc de l’Hospital Clínic – IDIBAPS.
  • Suport i assessorament als investigadors que treballen en projectes de recopilació de mostres humanes.

Cada cop són més freqüents les col·laboracions multidisciplinàries entre científics clínics, bàsics i aplicats. Per aquesta raó, el Biobanc de l'Hospital Clínic - IDIBAPS permet sol·licitar mostres de les diverses col·leccions i ofereix una plataforma completa de serveis als investigadors que ho sol·licitin. La seva missió va més enllà del context institucional i promou, amb el seu suport i experiència, una nova manera d’organitzar la recerca, amb mostres més ben caracteritzades i més assequibles.

Cofinançat per: