ACTUALITAT

El Biobanc de l'HCB-IDIBAPS obté el premi al millor pòster oral al VII Congrés Nacional de Biobancs i I Congrés Llatinoamericà de Biobancs

 El Biobanc de l'HCB-IDIBAPS  obté el premi al  millor pòster oral  al VII Congrés Nacional de Biobancs i I Congrés  Llatinoamericà de Biobancs

El Biobanc de l'HCB-IDIBAPS obté el premi al millor pòster oral i a la millor comunicació oral a l'àrea de novetats tècniques i procedimentals en biobancs (coautor) en el VII Congrés Nacional de Biobancs i I Congrés Llatinoamericà de Biobancs.

Un any més, el Biobanc de l'HCB-IDIBAPS ha asistit al Congrés Nacional de Biobancs, que ha celebrat la seva setena edició (16-18 /11/2016) a la ciutat de Santiago de Compostel·la. El lema del congrés ha estat: "Sumant esforços, unint camins" La participació del Biobanc de l'HCB-IDIBAPS ha estat molt productiva, obtenint el premi al millor pòster oral per un treball realitzat pel Banc de Tumors que explica un cas de retorn de dades amb rellevància clínica als donants de mostres, obtingudes com a resultat d'un projecte d'investigació en el que es van utilitzar mostres del Biobanc de l'HCB-IDIBAPS. A més també hem obtingut el premi a la millor comunicació oral, a la qual vam participar com a coautors, per un treball de recerca sobre la influència de les variables preanalítiques en la qualitat de les mostres.

Més

ACTUALITAT

El Biobanc de l’HCB-IDIBAPS rep una menció especial pel treball de síntesi desenvolupat per l’alumna en pràctiques Judith Alexandra Carrasco Barba de l’Institut Bonanova.

El Biobanc de l’HCB-IDIBAPS rep una menció especial pel treball de síntesi desenvolupat per l’alumna en pràctiques Judith Alexandra Carrasco Barba de l’Institut  Bonanova.

La Sra. M Angels Chavarría Lorente, directora de L’Institut Bonanova, concedeix al Biobanc de’HCB-IDIBAPS una menció especial pel treball de síntesi desenvolupat per una alumna del CFGS d'Anatomia patològica i citodiagnòstic.

L'IDIBAPS participa com a centre col·laborador en la formació pràctica d'alumnes de cicles formatius de grau superior (CFGS). Durant el curs acadèmic 2015-2016 l’alumna Judith Alexandra Carrasco Barba de l’Institut Bonanova ha realitzat les pràctiques del CFGS d’anatomia patològica i citodiagnòstic a la plataforma del Ban de Tumors (Biobanco del HCB-IDIBAPS). Judith ha obtingut una menció especial pel treball de síntesi: “Tècniques especials d’histopatologia. Fabricació d’un Tissue microarray i posada a punt d’un anticòs”. El treball ha estat dirigit per: Raquel Bermundo Gascón – coordinador tècnica del Banc de Tumors (Biobanc del HCB-IDIBAPS). Cristina Corzo Contero – coordinadora del CFGS anatomia patològica i citodiagnòstic.

Més

ACTUALITAT

El Biobanc de l'HCB-IDIBAPS guanya una de les beques de la primera edició del programa d'estades curtes convocada per la Plataforma Red Nacional de Biobancos (PRNBB)

El Biobanc de l'HCB-IDIBAPS guanya una de les beques  de la primera edició del programa d'estades curtes  convocada per la Plataforma Red Nacional de Biobancos (PRNBB)

Raquel Bermudo Gascón, coordinadora tècnica del Banc de Tumors del Biobanc de l'HCB-IDIBAPS, ha guanyat una de les beques d'estades curtes per dur a terme la formació: "Digitalització de mostres histològiques del biobanc HCB -IDIBAPS "

La Plataforma Red Nacional de Biobancos és una promoció de L'Institut de Salut Carlos III dins de l'Acció Estratègica en Salut 2013 AES-2013. Una de les activitats que ha iniciat la plataforma durant l’any 2016 són els programes de formació dirigits al personal dels biobancs integrants de la plataforma. L'objectiu és atorgar ajudes que permetin millorar la seva formació fent-los més competitius. Raquel Bermudo Gascón, coordinadora tècnica del Banc de Tumors del nostre biobanc realitzarà una estada d'una setmana durant el mes de juny al Biobanco Vasco amb la finalitat d'adquirir la formació necessària per a desenvolupar al nostre centre la posada en marxa de la digitalització de mostres procedents del Biobanc.

Més

ACTUALITAT

El Biobanc de l'HCB-IDIBAPS obté el premi a la millor comunicació oral en el VI Congrés de la Xarxa Nacional de biobancs.

El Biobanc de l'HCB-IDIBAPS obté el premi a la millor comunicació oral en el VI Congrés de la Xarxa Nacional de biobancs.

El Biobanc de l'HCB-IDIBAPS obté el premi a la millor comunicació oral i al millor pòster en l'àrea de noves tecnologies aplicades a biobancs (en aquest últim participa com a coautor) al VI Congrés de la Xarxa Nacional de Biobancs.

El Biobanc de l'HCB-IDIBAPS ha participat en el VI congrés de la Xarxa Nacional de Biobancs celebrat aquest any a Lleida (18-20/2015). El lema del congrés ha estat: “Nous reptes i oportunitats dels Biobancs en la investigació clínica.” La participació del Biobanc de l'HCB-IDIBAPS en el congrés ha estat molt productiva tant pels resultats obtinguts com pel nombre de comunicacions presentades, obtenint el premi a la millor presentació en dues de les categories presentades, inclòs el premi a la millor comunicació oral del congrés.

Més

ACTUALITAT

El Banc de Tumors Torna A Participar En El Curs Teorico-Pràctic Intensiu de Biologia i Patologia Moleculars per a Metges

El Banc de Tumors Torna A Participar En El Curs Teorico-Pràctic Intensiu de Biologia i Patologia Moleculars per a Metges

L'equip del Banc de Tumors del Biobanc de l'HCB-IDIBAPS ha participat en el VIII Curs Teoric-Pràctic Intensiu de Biologia i Patologia Molecular per a Metges, coordinant dues de les Sessions Pràctiques del Curs.

El Banc de Tumors ha tornat a participar en el Curs Teòric-Pràctic Intensiu de Biologia i Patologia Moleculars per a Metges, que se celebra cada 2 anys. El curs ha tornat a ser un èxit, a jutjar per la gran afluència de públic i la participació entusiasta dels inscrits. El curs està orientat als professionals de la sanitat, sobretot a aquells relacionats amb l'anatomia patològica, perquè disposin d'uns mínims coneixements sobre les tècniques moleculars actuals, els quals els permeti plantejar les seves pròpies línies diagnòstiques i de recerca i poder interpretar els seus resultats. Aquest Curs pretén omplir el buit en la formació tècnica dels metges residents d'Anatomia Patològica i d'altres especialitats i posar-los en contacte amb la biologia molecular.

Més

ACTUALITAT

Anna Bosch Comas, nomenada Consellera de l’ESBB, la Societat Europea més important en l’àmbit dels Biobancs

 Anna Bosch Comas, nomenada Consellera de l’ESBB, la Societat Europea més important en l’àmbit dels Biobancs

Anna Bosch, coordinadora de les plataformes del IDIBAPS, passa a ser també part dels consellers de la important societat internacional sobre biobancs, la ESBB.

Anna Bosch Comas, Cap de les Plataformes Científiques de l’IDIBAPS, ha estat elegida Consellera de la Societat ESBB, per votació entre tots els seus membres. Es tracta de la Societat Europea més important en l’àmbit dels Biobancs: l’European,  Middle Eastern and African society for biopreservation and Biobanking.

Més

ACTUALITAT

El Biobanc-IDIBAPS estrena nou aparell: QIAcube® , robot d'extracció i purificació per columna.

El Biobanc-IDIBAPS estrena nou aparell: QIAcube® , robot d'extracció i purificació per columna.

El Biobanc-IDIBAPS próximament podrà oferir als seus usuaris, els serveis del robot QIAcube®, de la companyia QIAgen.

El Biobanc HCB-IDIBAPS ha adquirit recentment un QIAcube®, un robot que permet dur a terme, de forma completament automatitzada, diferents processos basats en la tecnologia de purificació mitjançant microcolumnes.

Més

ACTUALITAT

El Biobanc guanya el el tercer premi del concurs de motius nadalencs de l'Hospital Clínic

El Biobanc guanya el  el tercer premi del concurs de motius nadalencs de l'Hospital Clínic

El banc d’ADN i fluids guanya el tercer premi amb el seu : "Bon Bio Nadal"

El passat divendres 19 de desembre es va celebarar l'entrega de premis del concurs de motius nadalencs de l'Hospital Clínic, i el banc d'ADN i fluids va rebre el tercer premi. El Biobanc ha decidit donar la totalitat del premi econòmic al Banc d'Aliments.

Més

Cofinançat per: